Plafonds

Een mooi plafond is een sieraad voor iedere ruimte. Of het nu een bedrijfsruimte is of een woonkamer, design, klassiek en alles wat er tussenin zit, van Oorschot Afbouwservice biedt altijd een passende oplossing in uw persoonlijke (bedrijfs) stijl.

IMG-20160301-WA0042Systeemplafonds
 Systeemplafonds zijn gemakkelijk toegankelijke plafonds en daardoor bij uitstek geschikt voor de zakelijke markt. Kabels en leidingen kunnen eenvoudig weggewerkt worden en blijven toch bereikbaar. Systeemplafonds zijn leverbaar in vele soorten, kleuren en afmetingen en kunnen op wens voorzien worden van inbouwverlichting.

Systeemplafonds zijn vrijhangend op basis van een verzinkt stalen frame waar plafondpanelen in geplaatst worden. Het plafond kan uitgevoerd worden als inlegplafond, als doorzakplafond of als verdekt plafond maar in alle gevallen zijn de panelen eenvoudig te vervangen en/of te verwijderen.

Hoewel  systeemplafonds meestal gebruikt worden in de zakelijke omgeving zijn ze zeker ook geschikt voor toepassing bij particulieren.


Metal Stud plafonds
Metal Stud plafonds zijn naadloze plafonds met een ruime variatie in ophangsysteem en in paneel- en isolatiedikte. Metal Stud plafonds bestaan uit een ophangsysteem van stalen profielen waar tussen isolatie is aangebracht. Daar worden vervolgens gipskartonplaten tegen aangebracht en de naden worden onzichtbaar weggewerkt. Op verzoek kunnen Metal Stud plafonds worden voorzien van een sierlijst of stucrand.

De uiteindelijke afwerking kan een schuurlaag zijn maar het plafond is ook geschikt om gesausd te worden, dit naar keuze van de opdrachtgever. Van Oorschot afbouw service werkt samen met erkende stucadoors-en schildersbedrijven zodat u voor een kant en klaar plafond slechts alleen met ons afspraken hoeft te maken. En uiteraard kunnen wij op verzoek ook zorgen voor het aanbrengen van een passende inbouwverlichting.

Door hun luxe uitstraling zijn Metal Stud plafonds zeer geschikt voor winkels, woningen, studio’s en representatieve ruimtes, zowel in nieuwbouwprojecten als ten behoeve van renovatiebouw.


Lamellenplafonds
De lamellen die bij dergelijke plafonds gebruikt worden zijn van gemoffeld aluminium en daardoor uitermate geschikt voor toepassing in vochtige en natte ruimtes. De lamellen laten zich gemakkelijk en eenvoudig reinigen. Voor de constructie worden stalen dragers gemonteerd waar de lamellen op vast worden geklikt, al naar believen in rechte of diagonale banen.

Omdat de lamellen voorzien zijn van tand en groef wordt het plafond een zogenaamd gesloten plafond. Lamellen zijn leverbaar in vele kleuren, maten en soorten. Hoewel van aluminium hebben deze lamellen een warme en luxe uitstraling en ze worden veel toegepast in badkamers, keukens, koelcellen, slagerijen en dergelijke.


Gipsplafonds
Gipsplafonds bestaan uit stevige en brandwerende gipsplaten met een akoestische en geluiddempende werking. De platen worden bevestigd tegen stalen profielen die als een vrijhangend frame aan het bestaande plafond worden bevestigd.

Gipsplafonds lenen zich bij uitstek om tot één naadloos geheel te worden opgeleverd, geschikt voor afwerking met een schuurlaag en eventueel voorzien van inbouwverlichting. Gipsplafonds worden vaak in opdracht van particulieren gemonteerd doch ook bedrijven zijn om diverse redenen geïnteresseerd.